Sneglebekæmpelse i drivhuset – slip af med dræbersnegle i dit drivhus

Dræbersnegle i drivhuset er sjældent en fornøjelse. Sneglene har smag for flere af de grøntsager der dyrkes i drivhuset, og får de først lov til at komme ind, tager de for sig af retterne.

De kan med imponerende hastighed gnave sig gennem en agurk, og er de først begynd at spise af dem, er de lige til at smide ud.

Har du dræbersnegle i drivhuset, får du herunder et par tips til hvordan du kan slippe af med dem.

Indsaml sneglene i drivhuset

Det vigtigste er at du sørger for at fjerne synlige snegle. De er mest synlige i skumringen, lige før det bliver mørkt. Tag en sort murerspand, en lille haveskovl, en lommelygte, og gå dit drivhus efter – gerne hver aften. Alle snegle, store som små, indsamles og destrueres.

Sørg for at du får kigget godt efter under de store blade, specielt dem som måtte hænge helt ned til jorden i drivhuset. Sneglene kan dog fint kravle op af de fleste ting, men opholder sig oftest på planten i deres søgen efter føde.

Bruger du plantesække, så kig godt efter lige under plastikken, inder hullerne hvor planterne er sat ned i. Her kan sneglene ligge og gemme sig ind til det bliver tid til at søge føde. Ofte er det også her at sneglene lægger deres æg, så det er vigtigt at du kigger godt efter. Er der æg, skal du sørge for at fjerne dem også.

Står plantesække eller kapillærkasser på jorden, kan sneglene måske også finde gemmesteder herunder. Kig kanterne efter og se om der skulle være nogen der.

I din jagt efter snegle, kan du holde øje med de slimede spor, som de sætter på deres vej. De er et tydeligt tegn på at der stadig er aktive snegle i drivhuset, og ofte inden for en overskuelig afstand.


Forebyg dræbersnegle i drivhuset

Foruden den løbende bekæmpelse af dræbersnegle i drivhuset, er det vigtigt at du også forebygger. Ved at tage visse forholdsregler, er det lettere at undgå nye snegle i drivhuset.

1. Luk drivhusdøren om aftenen
Sneglene kommer frem om aftenen, så ved at lukke døren, kan du undgå at de kravler ind den vej.

2. Fjern planterester i drivhuset
Klipper og beskærer du agurkeplanter og tomatplanter i drivhuset, så sørg for at fjerne blad- og planterresterne. Blade, affaldne tomater og agurker er en invitation til sneglene.

3. Undgå blade der rører jorden
Prøv så vid muligt at binde dine planter op, så de ofte store blade, ikke hænger helt ned på jorden. Gør det lidt vanskeligere for sneglene at komme op på planten.

4. Sneglebekæmpelse med gift
Gift kan være ret effektivt til at forebygge snegleinvasion af drivhuset. Der findes flere produkter på markedet, de fleste er gift i pilleform, som drysses ud i det meste af drivhuset. Sørg for a få strøet gift ud omme bag kapillærkasser og andet, så du kommer rundt til alle mulige gemmesteder. Giften er specielt god til drivhuse, hvor regn ikke kan skylle giften bort.

Giften er harmløs over for mennesker, men indeholder stoffer, som får sneglene til at stoppe med at spise. De gemmer sig herefter i jorden, og man ser ikke mere til dem.

Jeg anvender altid selv SnegleFri Ferramol, og starter allerede sneglebekæmpelsen i det tidlige forår. Faktisk før der kommer planter i drivhuset. Jeg strøer herefter gift ud løbende, typisk med nogle ugers mellemrum, afhængigt af om giftpillerne er ved at blive opløst. Denne taktik har vist sig aldeles effektiv – i hver fald i mit drivhus. Seneste sæson var jeg nede på 2 dræbersnegle, set over hele sæsonen. En klar forbedring i forhold til for få år siden, hvor jeg kunne samle mange hver aften.

5. Sneglefælder i drivhuset
Sneglefælder er endnu en effektiv metode til at bekæmpe dræbersnegle i drivhuset. Ved at sætte en fælde eller to op, tilbyder du sneglene et alternativ til dine planter. Jeg har selv brugt ølfælder, hvor jeg har købt et par sneglefælder i plast, som der så hældes øl i. Øllen tiltrækker sneglene.

Husk blot, at det ifg. dansk lovgivning er ulovligt at aflive dyr ved drukning. (også snegle)

Anvender du sneglefælder vil du også kunne holde øje med status på snegleplagen i drivhuset. Er de altid tomme, er det et godt tegn på at du har fået has på de små slimede bæster.